Oldalak

2010/05/31

KÖNYV: AZ ADRIAI-TENGER ÉLŐVILÁGA

Ha már blog,blogger, írás akkor legyen egy könyv is.
Volner Miki barátunk a társszerzője - pontosabban főleg fotósa - a címben jelzett könyvnek. Miután a leggyakrabban magyarok által merülhető céltenger az Adria, gondoltam vízalatti iránytűnek milyen hasznos is lehet egy ilyen tengerbiológiai biblia. Nem árt tudni néha, mibe tenyereltünk bele, minek a farkát rángattuk meg. Amúgy is. Komoly elismerést vívhat ki a csapatban az, aki ránézésre vágja legalább az ismertebb életformák nevét - persze főleg latinul.Ez a könyv kinek is készült? Mit is tartalmaz?
- 200 gyakori faj képes bemutatását
- a megfigyelés és gyűjtés főbb módszereit
- a főbb tengri életformákat és élőhely típusokat
- a tengerbiológia történetét és magyar vonatkozásait
és persze még sorolhatnánk.


Volner Miki készítette a könyv képeit, mellesleg segítőkész mindenkivel aki fényképezőgépét a víz alá dugja a társaságában. Ez legalábbis a saját tapasztalatom. Érdemes figyelni a tanácsaira, nagy tapasztalattal, mondhatni oktatási gyakorlattal bír a témában.

"1997 óta búvárkodom, 2002 óta vagyok búvároktató. 2004 óta vezetem a horvátországi Octopussy Búvárbázist Punaton, Krk szigetén. A teleket a trópusi vizeknek és az utazásnak szentelem. 5 éve fotózom víz alatt, 2 éve oktatok alapfokú digitális vízalatti fotózást..."


- írja magáról. Képeivel, írásaival számtalan helyen találkozhattok a neten vagy a szaklapokban, leginkább a SUBMARINE oldalain.
Könyve remélem hamarosan elérhető lesz webboltunkban is ( www.buvarbazar.hu - aki esetleg nem tudná még a címet...)


 


és egy saját, dedikált példány  :-)


   


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése