Oldalak

2011/01/31

Egyiptomi helyzetjelentés 3.

Míg a hétvégén csak Kairó, Alexandria, Luxor és Szuez városok szerepeltek a Külügyminisztérium által nem javasolt úticélok listáján, egy órája Egyiptom egész területét sorolta ide a minisztérium.
A Külügyminisztérium közleménye: "Nem javasolja az utazást az alábbi országokba és térségekbe (Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 8. § (6) bekezdésének hatálya alá tartozó területek): Egyiptom teljes területe."
Ez mit jelent?

  • Az utazási irodák felfüggesztik a charterjáratokat Egyiptomba. A döntés azt is jelenti, hogy az utazási irodáknak vissza kell fizetnie az egyiptomi üdülőhelyekre lemondott utazásokat. (forrás: index.hu)
  • A közeljövőben induló utasainknak így természetesen soron kívül, azonnal visszafizetjük a részvételi díjat vagy segítünk átfoglalni egy másik utazásra.

Azoknak az utasoknak, akik márciusban vagy később utaznak Egyiptomba és már befizették az utat, azt javasoljuk, hogy egyenlőre ne mondják le az utazást, mivel elképzelhető, hogy addigra rendeződnek a sorok Egyiptomban. Nagyon fontos hangsúlyoznunk, hogy amennyiben a későbbiekben is az ország besorolása az I. kategóriában marad, akkor le tudják mondani a márciusi vagy későbbi utazást, természetesen ekkor is kötbérmentesen. 
Egyptian opposition leader Mohamed ElBaradei ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése