Oldalak

2011/01/27

Tengeri műanyaghulladék-gyűjtési expedícióhoz keres legénységet az Electrolux



2011. január 27. 13:10
A vállalat nemzetközi műanyaghulladék-gyűjtési kampányának részeként indít közös expedíciót a 5 Gyres kutatószervezettel. A márciusban induló expedícióhoz egy civil önkéntes is csatlakozhat . Porszívók a tengerből nemzetközi műanyaghulladék-gyűjtési kampány részeként, az Electrolux márciusban közös expedíciót indít a 5 Gyres kutatószervezettel, hogy megtisztítsák az Atlanti-óceán déli részét a műanyag hulladéktól. A 5 Gyres szervezet küldetése, hogykutatásokat végezzen az óceánok műanyagszennyezésének globális hatásairól és publikálja az eredményeket, tapasztalatokat -áll a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményben. A szervezet célja, hogy különböző módszerekkel, az öt szubtrópusi áramlatból eltávolítsa a felgyülemlett műanyag hulladékokat. A márciusi, közös expedícióra az Electrolux vállalkozó szellemű önkéntesek jelentkezését is várja, akik közül egyvalaki csatlakozhat az akcióhoz. A szerencsés kiválasztott a különleges program kutatócsapatának teljes értékű tagja lesz. Aktívan részt vesz majd a fedélzeti munkában, és a téma nagyköveteként folyamatosanbeszámol a Porszívók a tengerből projekt blogjában a kutatás aktuális helyszíneiről, az expedíció során talált és begyűjtött műanyagokról, valamint az eseményekről.
porszívó a tengerből
Az expedíció 2011. március 3-án indul a Beagle-csatornától (Chile). A kutatócsapat tizenegy napig lesz a tengeren, a Sea Dragon hajó fedélzetén, és március 14-én érkezik meg az expedíció végső úti céljához, a chilei Valdíviához. A legénység tagja bárki lehet, aki    általános érdeklődést mutat a környezeti problémák, különösen a tengeri műanyagszennyezés iránt; írói vénával rendelkezik és van érzéke a fotózáshoz; igazi csapatjátékos, és kiveszi a részét a legénységi munkából; jól bírja a tengeri utazást; képes 200 métert leúszni; fel tudja emelni saját testsúlyának 1/3-át; jól terhelhető és szakmai angolnyelv-tudással rendelkezik.  Jelentkezni egy rövidfilmmel lehet, melyben a pályázónak, be kell mutatkoznia (név, lakóhely), és el kell mondania, hogy miért alkalmas erre a munkára, és mivel járulhatna hozzá az út sikeréhez. A bemutatkozó kisfilmet fel kell tölteni a Youtube-ra, és a hivatkozást el kell küldeni az Electrolux e-mail címére.
Electrolux, tengeri műanyaghulladék
 jelentkezési határidő: 2011. január 31. Az Electrolux és a 5 Gyres közös expedíciója során kihalászott műanyaghulladékból mintákat küldenek a kaliforniai Redondo Beach Sea Lab laboratóriumába elemzésre. A műanyagdarabok ezt követően a céghez kerülnek, amely a Porszívók a tengerből elnevezésű kampányához kapcsolódó kiállításon eredeti formájukban vagy porszívókba építve mutatja be azokat.  Az Electrolux 2010 júliusában indította útjára a Porszívók a tengerből elnevezésű, nemzetközi műanyaghulladék-gyűjtési kampányt, mellyel aműanyagszennyezés problémájára és az újrahasznosítható műanyag hiányára kívánja felhívni a figyelmet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése