Oldalak

2010/06/09

Búvárpatika

Akit kínoz a tengeri betegség, tudja milyen kellemetlen élmény, és hogy el tudja rontani az ember hajós túráit. Fentebb írtam egy szemelvényt a Daedalon-ról, ami tökéletesen elmulasztja a tengeri betegséget, de az emberek nagy részénél bágyadtságot, dekoncentráltságot okoz, ezért nem ajánlott a búvárkodáshoz. 
Nos, jelentem tisztelettel itt a megoldás, az egyiptomi patikák kincse, a Dramenex!
Hatása egy leheletnyivel enyhébb, mint a Dedalon-é, de elégséges a tengeri betegség megelőzésére és elmulasztására, viszont abszolút semmi mellékhatása nincs!
Én már totál átszoktam, és nagyon jól működik. További előnye, hogy ha rendes arab a patikus, akkor mindegy 60Ft-ért (1.5LE) kapunk 20 szemet, de ha drágán adják, akkor is max 4 LE, ami még mindig 160Ft.
A Daedalonból 6-700Ft-ért 10 bogyót kapunk. Rablás. Szóval minden tekintetben ez az űberkirály, ha kint jársz térj be egy Pharmacy-be, és vegyél. A papírja szerint felnőtteknek 1-2 tabletta napi 2-3 alkalommal, de saját tapasztalatom szerint napi 1 szem elég szokott lenni, de ha nem elég, rá lehet még dobni nyugodtan.

Antinal(vírusos hasmenés egyiptomban )
A csodaszer. Sokat hallottam róla, de senki nem tudta a nevét. Van egy kellemesnek nem mondható egyiptomi baj, amit az ottani víztől illetve az abban található baktériumtól kap a kényes gyomrú magyar.
Nem fontos csapból innunk ennek beszerzéséhez, az italokba rakott jeget és a fagyit is csapvizből csinálják általábban, a gyümölcsöket is abban mossák, és még sorolhatom. Szóval simán belefuthat az ember akár a szállodai svédasztalos zabálásakor is, mondjuk a januári zimankó idején csábítóan ránk kacsintgató hatalmas, piros eper majszolása közben.
Az eredmény, igen durva hasmenés, hányás, sokszor egy időben - az ember nem tudja eldönteni a WC-hez fejjel, vagy fenékkel közeledjen először.
Semmi nem marad meg az emberben, még a víz sem, sokszor lázzal jár. Várható a kiszáradás, ami aztán durvulhat.
Magyarországon azt mondják, Imodium-ot kell bevenni, csakhogy az a gyógyszer egy dologra jó. Megállít minden kimenetet, ajtók bezárva, pont. De nem gyógyít! 
Az Antinal viszont pont arra van kifejlesztve, hogy ezt a dögöt kiirtsa az emberből. Természetes, nem kavar meg semmit a szervezetbe, még a salmonella bacira is jó.
Az arab doki azt mondta, ha már ott a baj, akkor Imodiummal állítsuk meg a kiszáradást, majd Antinal, és az amőbának ami a bajt okozza, annyi.
Alapgyógyszer, ára kb. 4-5LE ( 200Ft ), szintén hihetetlen vagyon. Úgy tudom megelőzésként is szedhető, szóval nem kell megvárni a bajt, de ezt utastárstól hallottam, nem a patikustól, érdemes megkérdezni előbb erről az arabokat.
Napi 4x1 kapszula az adag ... irány a Pharmacy !


Imodium komplett( hasmenés )
Mint írtam a hasmenés megállítására szolgál, 90%-os biztonsággal megfogja, semmi output, de nem gyógyítja a betegséget, tehát mellette még kell más, ami az OKOT megszünteti.
Egyiptomban ez az Antinal. Szedéséről ( mármint az Imodium ) a doboz hátulján infó, először 2 tabletta, utána 1-1 tabletta gond esetén.

MAGNE-B6


Érdemes ezt is szedni, főleg ha uszonyozástól be szokott görcsölni a lábad. Serkenti az agy működését ( mondják ... ), de ami minket érint, hogy az izomgörcsnél is hatásos. Megelőzőleg kell szedni a túra előtt min. egy héttel és alatt.
Azért a túra előtt érdemes pár hetet edzeni vádlira ( bringa, futás, vádligép ), az igazi megoldás a megfelelő izomzat.


folytatjuk!

( köszönet Bunnynak!)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése