Oldalak

2010/06/08

Wadi Lahami tábor - irány a sivatag!

A Red Sea Diving Safari sokak számára ismerős, biztos többen megfordultak már aMarsa Shagra Eco-Village búvárbázisán. Nos, a Wadi Lahami tábor ennek a társaságnak a harmadik, és egyben legdélebbi bázisa. Hurghadától 400, Marsa Alamtól 120 km-re délre fekszik a kis búvárfalu, bizony ez a reptértől öt és fél óra zötykölődést jelent buszon.



Jó délen van a tábor, az biztos. 

A kemping a főúttól pár száz méterre, közvetlenül a homokos parton terül el egy kis öbölben. 30 sátor és 16 kőház, a főépület a recepcióval, étteremmel és búvárbázissal... akár Shagra, csak kisebb.Talán családiasabb? Majd kiderül. A parton nádfedeles tetők oltalmában padok, ládák, vállfákon lógó búvárruhák, palackok sorakoznak. Szóval ez a bázis. Hmm, egy éjszaka alvás,  és merülünk!

Három és fél óra repülőn majd öt és fél óra buszon eléggé hosszú. Mind a kőházak, mindr a sátrak kétszemélyesek. A Royal sátor félárért  nagyjából kétszer nagyobb, mint az alapsátor, és nagyobb az ágy, emelett kényelmes fotelek és kis asztal, egy extra ventilátor és kicsi hűtő, valamint egy ruhásszekrény jelenti a többletet a hagyományos sátorhoz képest. Van ventillátor is benne meg hűtő. Kellett egy kis légmozgás, mert bizony gyorsan melegedtek a sátraink az őszi hőségben. Nappal akár 33-35, éjjel 18-20 fok volt. Sátrak és a kőházak egy kupacban vannak, ezekhez közel helyezkedik el a közös fürdőhelyiség. Itt a kőházakhoz sem tartozik saját fürdőszoba. Papucsot tehát érdemes hozni, miként törölközőket is, mert itt a szállodában, vagy hajón megszokotthoz képest nem adnak. Természetesen világítás és konnektorok vannak a sátrakban. Érdemes elosztót is vinni, ha jócskán van nálunk töltő...







( forrás: DC - rövidített leírás és képek:admin )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése