Oldalak

2010/06/01

Tavaszi túra Krk-szigeten

Az Adria legnagyobb szigete már a római korban is lakott volt. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát. A szárazfölddel 1980 óta híd köti össze. Híres aranysárga bora a Zlathina. A sziget központja, Krk városa egy öbölben fekszik. Kikötőjére nyugodt élet jellemző, esténként azonban a parti éttermekben és bárokban pezseg az élet.


Pontosabban mi Punaton voltunk Volner Mikiéknél, ez a nyillal jelölt öböl.

Punat
Krk sziget délnyugati részén található Punat. Májustól októberig 22°C az átlaghőmérséklet. Itt található Krk sziget legnagyobb strandja, ahol minden strandolni vágyó megtalálja a kedvére való part típust: sziklás, betonozott, kavicsos.
Krk - Punat
Punat a szárazföldről közúti hídon is megközelíthető Krk sziget második legnagyobb települése. A sziget délkeleti oldalának egy igen szép, dús növénytakarójú öblében fekszik.

Punat továbbá változatos sportlehetőségeket is kínál az aktív pihenésre vágyóknak (tenisz-, teke- és minigolfpályák, búvár- és vitorlástanfolyamok, vízalatti és sporthorgászat, stb.) a hajósok, vitorlázók figyelmébe ajánljuk. Az öböl egyik érdekessége, hogy közepén egy kicsi sziget (Kosljun) található, melynek árnyas fenyvesei között egy antik villa romjaira épült ferences kolostor épületegyüttese 

Sikerül két születésnapot is megcsípni így vidáman teltek az egyébként igen kellemes, nyárelői hangulatú esték.


Krk by night...



Akár minden estét végig lehet sétálgatni, mézelődni, ha valaki kedveli a mediterrán kisvárosok hangulatát. Persze végtelen számú evő-ivó hely van mindenfelé így torok szárazon, gyomor éhesen nem marad. Az árak elég nagy szórással bírnak, érdemes a vendéglők teraszát felmérni leülés előtt, vannak dugig tömött és akár teljesen üres helyek is, gondolom az ár függvényében változik a kereslet.




Persze merültünk is, hogyne...

A víz friss volt, 14-15 fok körül.Az idő viszont király, a nap úgy sütött ahogy kell és az esőt is megúsztuk.


Nemsokára folytatom, amint kicsi időm lesz .





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése